Om Lundeman Glas

Vi vil starte med at fortælle lidt om virksomheden - os selv - kort sagt lidt historie frem til nu.

Etablering og opstart går tilbage til 1979, hvor hyggelige lokaler op til Kongegården i Algade i Korsør dannede ramme om værksted og kontor – men pladsmangel og vanskelige tilkørselsforhold i bymidten fik Erik Lundeman til at købe grund og bygge nyt på Reskavej i 1989.

Nu fik vi og glasset de fornødne rammer i et dejligt værksted opført i solidt murstensbyggeri. På grunden blev der plads til træer, bassinanlæg og meget stenbelægning til kundebiler og daglig varelevering.

Med tiden blev den nye adresse også en god placering i Korsør. Vore kunder er meget glade for den nemme tilkørsel og det miljø – inde og ude – som vi fra starten har lagt vægt på.

Sønnen Thomas Lundeman er udlært i virksomheden og har efter svendeprøve været ansat i flere store glarmesterfirmaer i København og på Sjælland - med det formål at tilegne sig rutiner og faglig indsigt i de mange specialer, der er så kendetegnende for glarmesterfaget. Siden 1995 har Thomas været fast tilknyttet Lundeman Glas. Hustru, Vibeke Lundeman forestår kontor og bogholderi.

Øverst på denne side ses et gammelt Laugsskilt i smedejern og rund blymosaik udført i farvestrålende antikglas. Skiltet stammer fra Frederiksberg i København og prydede et gammelt glarmesterværksted helt tilbage til år 1879. Frederik Lundeman – far til Erik og ligeledes glarmester – overtog værkstedet og startede som selvstændig i 1940. Senere bestemte Eriks bror, Hans Lundeman – også glarmester – at skiltet skulle til Korsør og hænge højt på gavlen på værkstedet – det skete i 1990. Så indtil nu er det blevet til 3 generationer i glarmesterfaget.

1. januar 2010 er fuldt ejerskab af virksomheden overdraget til Thomas Lundeman.

Tak til dig, som fandt det umagen værd at læse hele historien.